Home

 

Wil je graag verhuizen, maar heb je bij God geen idee waarheen? Ik zeg: ga naar Mars! Dit klinkt nu misschien een beetje ingewikkeld en vooral utopisch, maar het is dichterbij dan we in eerste instantie denken.

Er is een ruimteproject aan de gang – georganiseerd door Mars One – waarbij in 2023 de eerste mensen op Mars zullen landen en hun leven daar voort gaan zetten. Enkele jaren later worden er meer mensen richting Mars gestuurd, om op die manier een gemeenschap op de planeet te vormen.

Maar, hoe wordt dit betaald? De oprichter, Bas Lansdorp, is van plan om met zijn project de grootste mediasensatie ooit te organiseren. Op die manier komt zijn missie veelvuldig aan de aandacht en hoopt hij dat het financieel haalbaar is. We hebben het namelijk wel over een slordige 4,7 miljard euro. Geen goedkoop grapje, maar wel een en al sensatie als je het mij vraagt! Gaat het ook realiteit worden? Dat zien we over tien jaar wel weer..

Enfin. Ik ben in elk geval blij dat ik deze tijd leef. In een tijd waar wilde ideeën als deze werkelijkheid zouden kunnen worden. Zoals onze Neil zou zeggen: “A small step for a man, one giant leap for mankind.” 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s