Home

Waar ik het moest zoeken wist ik even niet, toen mijn toenmalige vriendin een jaar of 5 geleden ineens rond ging lopen in modelloze schapenleren laarzen. “Hmmm, ze zitten zo lekker”, ja dat vind ik ook van mijn espadrilles en die mag ik dan weer niet aan. Ach wat, ik draag ze toch wel. Ik hoef niet bij de massa te horen, ik spring er liever uit.

Vroeger, toen waren die laarzen nog normaal schoeisel in de koudere klimaten. Totdat ene surfer genaamd Brian Smith in 1978 een koffer van deze laarzen meenam op zijn surf vakantie in Californië. Daar sloeg het concept van zachte schapenleren laarzen aan onder de surfers. In 1995 werd vervolgens UGG® Australia opgericht en begon de populariteit zich te verspreiden over andere sociale groepen. Ach, ik ben niet echt van de feitjes. Ik deel dit enkel met jullie om aan te geven dat het een gecommercialiseerd concept is dat eigenlijk puur voor zijn comfort bestond. In eerste instantie in klimaten waar je wel wat warme voeten kan gebruiken, vervolgens in een community waar comfort echt met stip op de eerste plaats komt.

Genoeg feitjes, in de fik die dingen. Of dan de mensen die ze eerst afschuwelijk vonden, en later wel 3 paar in de kast hadden staan. Ga je schamen. Lekker de massa volgen, want iedereen in je klas heeft van die pokkedingen. Meerdere merken zijn er ook, Mou vind ik dan nog wat hebben. Die breken die lelijke vorm een beetje. Waarom zou je erbij willen lopen alsof je 2 klompvoeten hebt? Omdat een of andere actrice ook die dingen aan doet als ze zonder plak foundation op haar gezicht in een joggingpak boodschappen gaat doen? Laat dat mens toch lekker haar chihuahua ronddragen en haar Bugaboo vooruit duwen.

Create your own life, please. En over kuddegedrag, ik snap dat het moeilijk is je eigen stijl te bepalen. Want je wilt niet laten zien dat je jezelf kan zijn en je eigen keuzes kan maken. Natuurlijk zijn die ondingen een metafoor, ik zie te veel copy paste om me heen. Waar is de rebel heen? Waar zijn die mannen in leren broeken? Waar is dat meisje dat een boer durft te laten. Iedereen let tegenwoordig zo veel op elkaar en vergeet daardoor zichzelf. Mijn advies? Ik wil geen advies uitspreken, ik hoop dat mensen weer eigen keuzes gaan maken.

Liefs,
Joris

 

Bekijk het blog van Joris, gastblogger van dit bericht, hier!

Advertenties

One thought on “Joris over Uggs

  1. Pingback: Vrouwen & Kuddegedrag… | Joris Over Vrouwen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s